Εξοικονόμηση ηλεκτρικής ενέργειας: Πώς να εξοικονομήσετε ηλεκτρικό ρεύμα σε μια κρίση

Μητρόπολη και εξοικονόμηση ενέργειας

Ο 21ος αιώνας έφερε πολλές εφευρέσεις και δυνατότητες στον άνθρωπο, νέες συσκευές και συσκευές που λειτουργούν κυρίως στο ηλεκτρικό δίκτυο. Το σπίτι κάθε κατοίκου του πλανήτη γη είναι κυριολεκτικά γεμάτο με μια πληθώρα συσκευών που παρέχουν φως και θερμότητα, βοηθούν στο μαγείρεμα, πλένουν ρούχα, αποθηκεύουν φθαρτά τρόφιμα περισσότερο και ακόμη μαθαίνουν νέα πράγματα και διασκεδάζουν. Ωστόσο, πολλοί έχουν ήδη συνειδητοποιήσει ότι η πληρωμή για ηλεκτρικό ρεύμα μπορεί να σπάσει μια μεγάλη «τρύπα» στον οικογενειακό προϋπολογισμό. χρήματα που μπορούν να δαπανηθούν για άλλους σκοπούς.

Οι πιο σημαντικοί τρόποι εξοικονόμησης ενέργειας

Ειδικά στην τρέχουσα κατάσταση κρίσης στην εθνική και παγκόσμια οικονομία, οι καταναλωτές ρωτούνται επανειλημμένα πώς να εξοικονομήσουν ηλεκτρική ενέργεια, ειδικά σε σπίτια στα οποία είναι εγκατεστημένες ηλεκτρικές σόμπες και ηλεκτρικοί θερμοσίφωνες. Η πληρωμή για την παροχή ενέργειας ενός ιδιωτικού σπιτιού, ή ακόμα και ενός συνηθισμένου μέσου διαμερίσματος, καταλαμβάνει μία από τις κορυφαίες θέσεις στις δαπάνες του οικογενειακού προϋπολογισμού για λογαριασμούς κοινής ωφελείας. Ανεξάρτητα από τη σταθερότητα ή την πραγματική οικονομική κατάσταση, η αποταμίευση είναι πάντα σχετική, καθώς κανείς δεν θέλει να ρίξει χρήματα και αυτό είναι μια απόλυτα σωστή απόφαση. Ας δούμε πώς οι ειδικοί και οι ειδικοί στον τομέα τους προσφέρουν εξοικονόμηση ενέργειας.

Ενδιαφέρων

Η εξοικονόμηση ηλεκτρικής ενέργειας σωστά στο σπίτι θα μειώσει σημαντικά το κόστος πληρωμής υπηρεσιών κοινής ωφέλειας, σχεδόν τρεις φορές, οπότε αυτό το ζήτημα αξίζει να το λάβουμε σοβαρά υπόψη. Εάν η απενεργοποίηση των φώτων στην αίθουσα εγκαίρως δεν επηρεάζει πολύ τη συνολική βαθμολογία σας, είναι λογικό να κάνετε ένα πείραμα και να μάθετε πόσα χρήματα έχετε χάσει κάθε μήνα πριν αρχίσετε να δίνετε προσοχή.

Υπάρχουν τρεις κύριες μέθοδοι εξοικονόμησης ηλεκτρικής ενέργειας στις οποίες περιστρέφονται όλες οι υπόλοιπες, που είναι τα παράγωγά τους.

 1. Η χρήση νέων τεχνολογιών (αγορά οικιακών συσκευών, συσκευών και άλλων ηλεκτρικών συσκευών με αυξημένη οικονομική βιωσιμότητα), οι οποίες ενδέχεται να απαιτούν σημαντικές οικονομικές επενδύσεις.
 2. Εξειδικευμένος χειρισμός συσκευών που παρέχονται από το ηλεκτρικό δίκτυο.
 3. Κλοπή ηλεκτρικής ενέργειας από το κράτος.

Οι δύο πρώτοι τρόποι εξοικονόμησης θα συζητηθούν λεπτομερέστερα στο άρθρο μας, αλλά συνιστάται να εγκαταλείψετε τον τρίτο αμέσως, καθώς τα αστεία με το κράτος μπορεί να τελειώσουν άσχημα και αντί να εξοικονομήσετε θα λάβετε επιπλέον έξοδα για πρόστιμα και μερικές φορές δίκη.

Εύκολοι τρόποι εξοικονόμησης ενέργειας στο σπίτι

Λάμπα εξοικονόμησης ενέργειας για εξοικονόμηση ηλεκτρικής ενέργειας

Οι περισσότεροι άνθρωποι δεν μπορούν καν να φανταστούν πόση ηλεκτρική ενέργεια «καταναλώνει» αυτή ή αυτή η συσκευή, η οποία χρησιμοποιείται τακτικά, σε ένα μήνα, εξ ου και η ακατανόηση του τρόπου εξοικονόμησής της. Πρώτα απ 'όλα, όταν αγοράζετε νέο εξοπλισμό και συσκευές, πρέπει πάντα να γνωρίζετε ποια είναι η κατανάλωση ενέργειας. Αυτός ο δείκτης δείχνει την κατανάλωση ενέργειας που αναλαμβάνει.

Κατά προσέγγιση ημερομηνίες για σύγκριση

Σύμφωνα με στατιστικά στοιχεία, τα κύρια έξοδα δημιουργούνται από τη χρήση ορισμένων βασικών ηλεκτρικών συσκευών που υπάρχουν σχεδόν σε κάθε νοικοκυριό.

 • Οι ηλεκτρικές σόμπες μπορούν να απορροφήσουν 20 έως 30% της μηνιαίας κατανάλωσης.
 • Το ψυγείο θεωρείται η πιο σοβαρή συσκευή καθώς δεν σβήνει ποτέ, με αποτέλεσμα να καταναλώνει περίπου το 30% της ηλεκτρικής ενέργειας.
 • Οι λαμπτήρες και άλλα φωτιστικά «τινάζονται» περίπου στο 16-19% του συνόλου.
 • Ένα σύγχρονο πλυντήριο ρούχων αντλεί περίπου 15%.
 • Οι υπόλοιπες οικιακές συσκευές και εξοπλισμός γραφείου, συμπεριλαμβανομένων των ηλεκτρικών σκουπών, πλυντηρίων πιάτων, υπολογιστών, φορτιστών κ. λπ. , καταλαμβάνουν περίπου το 20% του συνολικού λογαριασμού ηλεκτρικής ενέργειας.

Χάρη στην ικανή και συνειδητή χρήση αυτών των συσκευών μπορείτε να μειώσετε σημαντικά τον οικογενειακό σας προϋπολογισμό για αυτό το αντικείμενο. Ας ρίξουμε μια πιο προσεκτική ματιά στο πώς μπορείτε να εξοικονομήσετε έντιμα και νόμιμα ηλεκτρική ενέργεια και να εξοικονομήσετε χρήματα που κερδίσατε σκληρά.

Και εγένετο φως!

Είναι ενδιαφέρον ότι πολλοί καταναλωτές δεν σκέφτονται καν το γεγονός ότι ένα τεράστιο ποσό προϋπολογισμού μπορεί να δαπανηθεί για τον φωτισμό ενός διαμερίσματος. Είναι βέλτιστο να αγοράζετε κρεμμύδια οικιακής χρήσης, τα οποία μόνο οι τεμπέληδες δεν έχουν ακούσει σήμερα. Η κυβέρνηση απαγόρευσε ακόμη και την παραγωγή συμβατικών λαμπτήρων προς πώληση σε απλούς πολίτες με ισχύ 100 watt ή περισσότερο. Γίνεται λόγος ότι σύντομα θα απαγορευτούν οι λαμπτήρες πενήντα βατ και οι «νοικοκυραίοι» θα υποχωρήσουν. Αλλά όχι μόνο οι λαμπτήρες LED και εξοικονόμησης ενέργειας βοηθούν στην εξοικονόμηση ηλεκτρικής ενέργειας. Υπάρχουν μερικές συμβουλές που πρέπει πάντα να ακολουθείτε.

 • Σβήστε τα φώτα όταν περπατάτε από το ένα δωμάτιο στο άλλο. Εάν αυτό σας είναι δύσκολο ή αν υπάρχουν πολλά μικρά παιδιά στο σπίτι που δυσκολεύονται να εξηγήσουν τα απαραίτητα, μπορείτε να εγκαταστήσετε ειδικούς αισθητήρες θερμότητας. Δεν κοστίζουν πολύ, αλλά σβήνουν οι ίδιοι τα φώτα μόλις το άτομο φύγει από το δωμάτιο.
 • Βεβαιωθείτε ότι έχετε αρκετές πηγές φωτός στο δωμάτιο, όπως απαιτείται, ώστε να μην χρειάζεται να ανάβετε συνεχώς το φωτιστικό οροφής που καταναλώνει περισσότερο.
 • Ακούστε στη μύτη σας ότι η καθαριότητα δεν είναι μόνο εγγύηση για την υγεία, αλλά και για την εξοικονόμηση ενέργειας. Πλένετε τα παράθυρα και τους πολυελαίους πιο συχνά, έτσι ώστε το φως να μπαίνει στο σπίτι σας ανεμπόδιστα και ανεμπόδιστα. Σύμφωνα με έρευνες επιστημόνων, όταν τα παράθυρα είναι βρώμικα, το επίπεδο φωτισμού μειώνεται στο 28-36%, το οποίο είναι πολύ.
 • Όταν σχεδιάζετε επισκευές, βεβαιωθείτε ότι τα έπιπλα και οι τοίχοι αντανακλούν περισσότερο φως. Οι ανοιχτοί τόνοι αντανακλούν έως και 85% και οι σκούροι μόνο 10-13%.

Οι άνθρωποι που μόλις εκμεταλλεύτηκαν αυτές τις συμβουλές λένε ότι με αυτόν τον τρόπο μπορείτε να εξοικονομήσετε τουλάχιστον 10-15% στο λογαριασμό χωρίς προσπάθεια, και αυτό είναι αρκετά επίτευγμα.

Τεχνολογία εξοικονόμησης ενέργειας και σωστή εφαρμογή της

Ένας άλλος πολύ αποτελεσματικός τρόπος εξοικονόμησης ηλεκτρικής ενέργειας σε ιδιωτικό σπίτι ή διαμέρισμα είναι να αγοράσετε ένα νέο, εξοπλισμένο με συστήματα εξοικονόμησης ενέργειας, οικιακές συσκευές και άλλες συσκευές τακτικής χρήσης. Οι σύγχρονες συσκευές εξοικονόμησης ενέργειας επισημαίνονται ακόμη και με ειδικό τρόπο με γράμματα από G σε A +++. Το πρώτο θα χρησιμοποιήσει πολλή ενέργεια, αλλά στην περίπτωση του δεύτερου, η εξοικονόμηση θα είναι μεγαλύτερη.

Αξίζει να επιλέξετε ακόμη και τις πιο οικονομικές συσκευές που θα εξοικονομήσουν χρήματα. Επιπλέον, μην φοβάστε να αποκτήσετε τις τελευταίες γνώσεις από την επιστήμη και την τεχνολογία, όπως επαγωγικές εστίες, υπερ-οικονομικά πλυντήρια ρούχων ή θερμαντήρες μαρμαρυγίας. Αλλά αυτό δεν είναι όλο, καθώς όλες αυτές οι συσκευές πρέπει ακόμα να χρησιμοποιηθούν σωστά για να ελαχιστοποιήσουν το κόστος.

 • Αποσυνδέετε πάντα όλες τις ηλεκτρικές συσκευές από την πρίζα όταν δεν τις χρησιμοποιείτε. Φαίνεται ότι δεν λειτουργούν, αλλά το μικρό φως στο πάνελ είναι ακόμα αναμμένο, πράγμα που σημαίνει ότι τα κιλοβάτ περιστρέφονται αργά. Εάν τέτοια απόβλητα είναι ασήμαντα σε ένα μήνα, θα είναι πιο εντυπωσιακά σε ένα χρόνο και αν υπολογίζονται σε δέκα χρόνια, θέλετε να πάρετε το κεφάλι σας πίσω.
 • Εάν αγοράσατε ψυγείο χωρίς σύστημα No-Frost, θα πρέπει να το ξεπαγώνετε τακτικά. Μια καλή νοικοκυρά ξέρει: όσο περισσότερο πάγο υπάρχει στην κατάψυξη, τόσο περισσότερο «τραβάει» η συσκευή.
 • Αγοράστε ειδικά μαγειρικά σκεύη για ηλεκτρικές σόμπες και επιλέξτε τα έτσι ώστε το μέγεθος βάσης να ταιριάζει στον καυστήρα όσο το δυνατόν πιο κοντά. Όταν μαγειρεύετε, σκεπάζετε πάντα τα τηγάνια με ένα καπάκι και χρησιμοποιείτε χαμηλή έως μέτρια φωτιά. Αυτό αποφεύγει την απώλεια θερμότητας και εξοικονομεί πάνω από 10%.
 • Μην υπερφορτώνετε το πλυντήριο με πάρα πολλά πράγματα, είναι καλύτερο να χωρίσετε τα ρούχα στη μέση, θα είναι πιο οικονομικό και η συσκευή θα παραμείνει σε καλύτερη κατάσταση.
 • Μην τοποθετείτε το ψυγείο κοντά σε σόμπα ή συσκευές θέρμανσης, διαφορετικά η κατανάλωση ενέργειας θα αυξηθεί σημαντικά.
 • Μην ξεχνάτε να αφαιρείτε τακτικά το ασβέστη που έχει συσσωρευτεί στους τοίχους του βραστήρα, καθώς αυτό θα αυξήσει σημαντικά τον χρόνο θέρμανσης του νερού, γεγονός που θα αυξήσει την κατανάλωση και θα αυξήσει το κόστος ηλεκτρικής ενέργειας.

Οι πιο προηγμένοι χρήστες όχι μόνο εγκαθιστούν αισθητήρες υπερύθρων, ηλιακούς συλλέκτες για θέρμανση στα σπίτια ή τα διαμερίσματά τους, αλλά ακόμη και πρίζες με χρονοδιακόπτες στις οποίες μπορείτε να "κολλήσετε" μια τηλεόραση ή έναν υπολογιστή. Ακόμα και όταν αποκοιμηθείτε, μια τέτοια «έξυπνη» πρίζα απλώς απενεργοποιεί τη συσκευή και πρέπει να πληρώσετε λιγότερα για το φως.

Δύο τιμολόγια και θέρμανση δρόμου

Ηλιοτρόπια και ηλιακά πάνελ για εξοικονόμηση ενέργειας

Οι ειδικοί συνιστούν σε όσους μπορούν να χρησιμοποιήσουν συσκευές που καταναλώνουν πολύ ενέργεια να εγκαταστήσουν μετρητές ηλεκτρικής ενέργειας διπλής τιμολόγησης στα σπίτια τους. Σας επιτρέπουν να πληρώνετε με τον ίδιο ρυθμό κατά τη διάρκεια της ημέρας και από τις 11 το βράδυ έως τις 7 το πρωί σε μια εντελώς διαφορετική, σημαντικά μειωμένη τιμή. Δεν θα είναι δύσκολο να πλύνετε ή να ενεργοποιήσετε τη θερμάστρα και το πλυντήριο πιάτων όλη τη νύχτα και η εξοικονόμηση θα είναι αισθητή. Το κόστος μιας τέτοιας συσκευής είναι σημαντικό και θα πρέπει να ξεκινήσετε υποβάλλοντας μια αίτηση στο τμήμα ηλεκτρικού δικτύου, αλλά σε μόλις ένα χρόνο θα αποδώσει και θα εξοικονομήσει τα χρήματά σας.

 • Δεν μπορείτε να "ζεστάνετε τον δρόμο", δηλαδή να φροντίσετε για την κατάλληλη θερμομόνωση ενός ιδιωτικού σπιτιού ή διαμερίσματος, να αλλάξετε παράθυρα, να μονώσετε τους τοίχους, όλα αυτά θα αποδώσουν καρπούς και θα πρέπει να ξοδέψετε λιγότερα χρήματα για θέρμανση.
 • Οι υπέρυθρες θερμάστρες που θερμαίνουν μόνο το μέρος του χώρου διαβίωσης στο οποίο υπάρχει ένα ζωντανό ον είναι εξαιρετικές.
 • Ο λέβητας δεν πρέπει να παραμένει συνεχώς αναμμένος, αν και εξαρτάται από την κατανάλωση νερού την ημέρα, δηλαδή τον αριθμό των ατόμων που ζουν στο σπίτι. Όταν φεύγετε ή φεύγετε για μεγάλο χρονικό διάστημα, καθώς και τη νύχτα, μπορείτε να το απενεργοποιήσετε και να το ενεργοποιήσετε ξανά το πρωί.
 • Ρυθμίστε τη βέλτιστη θερμοκρασία νερού στο θερμαντήρα, μην τη διατηρείτε στο μέγιστο. Ο λέβητας πρέπει να καθαριστεί από τις εναποθέσεις αλάτων που έχουν συσσωρευτεί εκεί τρεις έως τέσσερις φορές το χρόνο, γεγονός που αυξάνει επίσης σημαντικά την κατανάλωση ενέργειας.
 • Πλένετε τακτικά τις μπαταρίες και άλλες συσκευές θέρμανσης όταν τροφοδοτούνται από το ρεύμα, καθώς η βρωμιά, η σκόνη και η βρωμιά αυξάνουν σημαντικά την κατανάλωση και μειώνουν την απόδοση.

Σύστημα έξυπνου σπιτιού

Η Δύση έχει προωθήσει εδώ και καιρό μια καινοτόμο εφεύρεση - το σύστημα "Smart House", το οποίο θα φέρει σημαντικά την ανθρωπότητα στο μέλλον. Ένα εκπληκτικό σύστημα θα σας βοηθήσει να εξοικονομήσετε εύκολα ηλεκτρική ενέργεια τόσο σε ιδιωτικό σπίτι όσο και σε διαμέρισμα επειδή το εγκαθιστάτε οπουδήποτε, οποτεδήποτε Αυτή η εφεύρεση περιλαμβάνει την εγκατάσταση μιας ποικιλίας αισθητήρων και σύγχρονων συστημάτων τηλεχειρισμού που ρυθμίζουν το επίπεδο φωτισμού ή θέρμανσης, τη θερμοκρασία της παροχής νερού, την ενεργοποίηση και απενεργοποίηση της σόμπας, υπολογιστή, τηλεόρασης, πλυντηρίου πιάτων ή κλιματισμού.

Είναι αλήθεια ότι πρέπει να φύγεις, αλλά σίγουρα αξίζει τον κόπο. Μόλις ένα χρόνο αργότερα, θα ανακτήσετε όλα τα χρήματα που έχετε ξοδέψει και θα παρατηρήσετε πόσο μεγάλη μπορεί να είναι η εμπιστοσύνη στα οφέλη από τη χρήση νέων τεχνολογιών και επιστημονικών εξελίξεων στην καθημερινή ζωή.